Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud er for alle, der har kræft tæt inde på livet. Men der er desværre stadig kræftpatienter og pårørende, som ikke ved, at de har mulighed for at få støtte og rådgivning hos Kræftens Bekæmpelse. Ny kampagne skal gøre tilbuddene synlige for flere.
- Det er vigtigt med et frirum, hvor der er plads til fordybelse og til at mærke efter i kroppen.
Sådan siger Lise Hansen på 51 år, der fik brystkræft i 2015. Hun er enlig mor til en datter på ni år og er kommet godt gennem sin kræftsygdom. Alligevel kan bekymringerne komme, og Lise har derfor været glad for at hente hjælp i sin lokale kræftrådgivning.
- Jeg troede egentlig, at jeg havde styr på angsten og tankerne. Men jeg kan godt mærke, at der stadig er bekymringer, især hvis jeg møder andre med samme historie som min – men som har fået tilbagefald. Jeg kan også godt få dårlig samvittighed overfor min datter, så derfor har jeg haft hende med i en sorggruppe i min kræftrådgivning. I kræftrådgivningen går jeg også til mindfullness, så jeg kan få ro på tankerne og tid til at mærke mig selv, siger hun.
Flere skal vide, at de kan få hjælp hos Kræftens Bekæmpelse
Mange danskere med kræft inde på livet benytter sig af Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud. Men der er desværre stadig kræftpatienter og pårørende, som ikke ved, at de har mulighed for at få støtte og rådgivning hos Kræftens Bekæmpelse.
Derfor lancerer Kræftens Bekæmpelse nu en kampagne for at nå ud til endnu flere danskere med de fire gratis rådgivningstilbud: kræftrådgivningerne, Cancerforum.dk, brevkassen og Kræftlinjen.
Kræftens Bekæmpelse har 12 kræftrådgivninger landet over, og her kan man både tale med en rådgiver – alene eller i samtalegrupper, og man kan deltage i aktiviteter som for eksempel mindfulness, gåture, motion, madlavning mv. Derudover har vi et stort antal lokale rådgivningstilbud med udvalgte åbningstider.
Man kan også ringe til Kræftlinjen og få råd og vejledning, skrive med andre i samme situation på Cancerforum.dk og stille et spørgsmål til brevkassen. Mulighederne er mange, og det skal kampagnen ’Ingen skal stå alene med kræft’ gerne vise.
Kampagnen er skudt i gang 14. november 2016 og løber frem mod slutningen af 2017 og vil bl.a. kunne ses som plakater og postkort på sygehuse, hos læger, apoteker og jobcentre. I ugerne 46 og 47 uddeles der postkort og muleposer i Kræftens Bekæmpelses 13 genbrugsbutikker til alle handlende.
Du kan læse mere om Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud her.